BOŽIČ PO ITALIJANSKO V AGRARII

Koper, 6.12.2021  – KZ Agraria Koper z.o.o.  je ob začetku promocije italijanskih božičnih dobrot gostila, v svojem prodajnem centru v Kopru, predstavnike veleposlaništva Italije v Ljubljani, generalnega konzula Italije v Kopru in predstavnike Agencije ICE – oddelka veleposlaništva Italije za gospodarsko promocijo.

V prodajnem centru Koper in Lucija ter v trgovinah v Izoli in Marezigah se začenja promocija okusov Italije s posebej raznoliko ponudbo izdelkov priznanih italijanskih blagovnih znamk, ki bodo popestrili in lepo dopolnili praznične mize ob prihajajočih božičnih praznikih. Ob pričetku promocije je prodajni center KZ Agraria obiskala italijanska delegacija v sestavi  veleposlanika Italije v Sloveniji Carlo Campanile,  svetovalec veleposlanika Italije v Sloveniji Ivo Michele Polacco,  generalni konzul Italije v Kopru Giovanni Coviello in direktorica ITA Ljubljana  Serenella Marzoli.

Da si lahko tudi doma pričaramo pravo italijansko kuhinjo to enostavno ni mogoče brez pravih sestavin. Kakovostna italijanska kuhinja preprosto ni mogoča brez uporabe kakovostnih svežih sestavin. KZ Agraria že od leta 1947 združuje pridelovalce svežega sadja in zelenjave iz štirih obalnih občin. Večji del pridelave članov zadruge je na prostem, pridelujejo pa tudi v rastlinjakih. Vse lastne pridelke ponujajo na prodajnih policah v svojih prodajnih centrih in na policah slovenskih trgovskih verig . V letošnjem pred božičnem času so v KZ Agraria okrepili sodelovanje z italijanskimi podjetij in na prodajnih policah ponudili veliko novih italijanskih izdelkov iz kategorij: testenine in riž, slaščičarski in pekovski izdelki, mlečni izdelki in siri, suho mesnati izdelki, oljčna olja ter peneča vina. Tako je sedaj ponudba izbranih italijanskih dobrot v Agrarii pestrejša in bogatejša.

Nikola Šavle, direktor KZ Agraria Koper z.o.o., je ob tem poudaril: »Osnovo poslanstvo zadruge je pomoč in podpora lokalnim kmetijam od semena pa vse do prodaje pridelkov na trgovskih policah. Slovenski, lokalni pridelki in izdelki so pri nas po pomembnosti vedno na prvem mestu. S sosednjo Italijo nas povezujejo podobne prehranjevalne navade in okusi ter tradicionalno povpraševanje istrskih kupcev po italijanskih izdelkih. Posledično je Agraria s prilagajanjem asortimaja željam svojih kupcev postala vodilni ponudnik živilskih izdelkov  »Made in Italy« na področju Primorske. Pri izbiri izdelkov, ki jih uvrščamo na naše police je kakovost vedno najpomembnejši kriterij. Ravno tako poseben poudarek namenjamo temu, da v prodajni asortima uvrščamo izdelke blagovnih znamk, ki jih v drugih trgovinah praviloma ne najdemo. Zelo smo bili veseli povabila Agencije ICE k projektu skupne promocije italijanskih živilskih izdelkov. Cilj promocije »Božič po italijansko v Agrarii« je našim kupcem ponuditi izdelke najboljše kakovosti po korektnih cenah in povečati prepoznavnost italijanskih izdelkov na policah v prodajnih centrih KZ Agraria v božičnem obdobju.”

Serenella Marzoli, direktorica ITA v Ljubljani, pa je dejala: »Velika dodana vrednost italijanskih živilskih izdelkov je nenehna tehnološka inovacija naših podjetij. To so nenehne raziskave, ki nam omogočajo, da na trajnosten način ustvarjamo hrano, ki se dobro ujema s svežimi lokalnimi izdelki, ki jih nudi Agraria Koper in nam omogočajo ustvarjanje inovativnih istrskih receptov, z močno tradicijo, ki se ob božičnih praznikih obnovi na mizah družin. »

Promocija »Božič po italijansko v Agrarii« bo potekala pod uradno vladno blagovno znamko The Extraordinary Italian Taste, vse do 15. januarja 2022 v vseh prodajnih centrih KZ Agraria v Kopru, Izoli, Marezigah in v Luciji in Brezovici pri Gradinu. V vseh trgovinah bodo v tem času svojim strankam na voljo posebni kotički, kjer bodo posebej izpostavljeni italijanski izdelki.