Špargljeva juha s čemažem

Sestavine:
500 g domačih zelenih špargljev
2 pesti čemaža
200 ml domače sladke smetane iz naših kmetij
1 limona brez pesticidov
3 jedilne žlice masla
sol
poper
1 l vode


Priprava:
Olupimo oleseneli del stebla špargljev, tako da začnemo pri glavicah. Zavremo liter slane vode in v njej 5 minut pokuhamo konice špargljev. Nato jih poberemo iz kropa. Na kar v isti vodi za 10 minut kuhamo narezana stebla špargljev. Voda v kateri smo pokuhali šparglje nam služi kot osnova za juho.
Čemaževe liste splaknemo pod hladno vodo in jih grobo sesekljamo ter dodamo juhi in kuhamo še 7 minut. Tik pred koncem kuhanja dodamo smetano, odmaknemo s štedilnika in s pomočjo paličnega mešalnika zmiksamo.
Zmesi primešamo hladno maslo (v koščkih) in jo začinimo s soljo, poprom in z nekaj limoninega soka.
Tik preden serviramo našo juho, ji dodamo konice špargljev.
Vse sestavine dobite v naših prodajalnah.

Pa dober tek:)